facebook  twitter

Pokrenuta kampanja za prikupljanje potpisa za uvođenje prava na vodu i prava na stan u Ustav Crne Gore Istaknut

27 nov 2019
51442 puta

Asocijacija za demokratski prosperitet – Zid (ADP-Zid) otpočela je kampanju za uvođenje prava na vodu i prava na stan u Ustav Crne Gore. Kampanja je otpočela u Podgorici, gdje je za tu priliku postavljen štand u tržnom centru Delta City gdje su građani imali prilike da čuju više o samoj inicijativi i da istovremeno potpišu peticiju za uvođenje ovih prava u Ustav. Pored Podgorice, kampanja je sprovedena i u Nikšiću, Bijelom Polju i Rožajama.

Kampanja u Nikšiću je realizovana na Filozofskom fakultetu, gdje su profesori fakulteta i studenti takođe mogli da se informišu o inicijativi i svojim potpisom podrže ideju. Kada je Bijelo Polje u pitanju, u svrhu promovisanja kampanje je održana javna tribina, gdje su predstavnici lokalnog civilnog sektora čuli više o samoj inicijativi i istovremeno dali podršku pri prikupljanju potpisa. U Rožajama je inicijativa promovisana na Gradskom trgu, gdje su građani saznali zbog čega je inicijativa pokrenuta, a takođe su svojim potpisima dali doprinos realizaciji ideje.

Kampanja će biti nastavljena i u ostalim gradovima u Crnoj Gori i trajaće do druge polovine decembra. Građani Crne Gore peticiju mogu potpisati direktno na štandovima koji će biti postavljeni, a takođe to mogu učiniti i elektronskim putem preko linka: PETICIJA.

Spomenuta kampanja se realizuje u okviru projekta ”Jačanje prava pristupa građanima pogođenim spornim politikama stanovanja i socijalno neosjetljiva privatizacija”. Projekat je finansiran od strane Evropske unije, posredstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, a kroz Evropski instrument za demokratiju i ljudska prava (EIDHR) i Program podrške za Crnu Goru (CBSS).